de Draken

Schippersinternaat ‘Koningin Juliana’ is gevestigd in Terneuzen.
Het internaat is gelegen op een groot terrein op loopafstand van het centrum.

Op het terrein bevinden zich:
• het hoofdgebouw, waar verschillende kantoren zijn voor receptie/administratie/directie/leidinggevenden. Ook is er een grote recreatieruimte.
• een grote, centrale keuken die verhuurd wordt.
• verschillende units. Deze worden gebruikt door het schippersinternaat (stichting Meander), de kinderopvang (stichting Prokino) en Kamers met Doorgroei (project voor jongeren die een tussenstap nodig hebben om zelfstandig te kunnen gaan wonen).
• de werkplaats van de technische dienst
• verder zijn over het terrein verspreid allerlei speeltoestellen geplaatst en er is een voetbalkuil.

De groep Draken is gevestigd in twee aan elkaar gekoppelde huizen in het midden van het terrein. Momenteel wonen hier 15 schipperskinderen in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar: de jongste negen kinderen hebben de basisschoolleeftijd. De oudste twee zitten op middelbare school.
Het interieur van de groep is onlangs grondig opgeknapt en vernieuwd. Dit geldt voor zowel de groepsruimte als voor de slaapkamers.

Begeleide Kamer Bewoning

Op de bovenverdieping van de Schelpen is een ruimte ingericht voor (momenteel) 2 pupillen die in BKB vorm wonen. Zij werken samen met de groepsleiding toe naar meer zelfstandigheid. Dit betekent dat ze zelf koken, boodschappen doen, poetsen enz. Dit om hun zelfredzaamheid te vergroten en de overstap naar een eventuele kamerbewoning, te vergemakkelijken.meivakantie

De meivakantie is van 26 april t/m 7 mei 2021.

nieuwe kinderen

Kleutertjes van schippersgezinnen zijn van harte welkom om een paar uurtjes te komen spelen bij ons. Zo kunnen ze voorzichtig kennismaken met het leven op een internaat. Welke kinderen zijn er nog meer? Wie zijn de juffen? Hoe zien de slaapkamers eruit? Welk speelgoed is er? Dit zijn belangrijke vragen van een kindje van 4 of 5 jaar.

Als u hiervoor interesse heeft, kunt u zich wenden tot de receptie.